Bichon Bolognese

En ægte italiener. Denne lille hvide uldtot stammer fra Bologna i Italien – Deraf navnet. Bichon Bolognese er nært beslægtet med både Bichon Frisé, Bichon Havanais og Malteseren. Ligesom sine slægtninge og øvrige Bichonvarianter, har racen været en yndet selskabshund. Racens historie går helt tilbage til romertiden hvor den flere gange er portrætteret sammen med kongelige og adelige.

En Bichon Bolognese er indbegrebet af en selskabshund. Den knytter tætte bånd til sin familie og har det bedst hvis den kan være i nærheden af dem hele tiden. Gæster eller “konkurrenter” til opmærksomheden, skal ofte lige ses an med en vis skepsis.

Den fine hvide og uldagtige lange pels, kræver en del pelspleje. For at holde pelsen i god og ren stand, uden sammenfiltninger, skal pelsen helst børstes dagligt og vaskes med jævne mellemrum. Hårene ved og omkring øjnene skal enten klippes eller holdes rene for at undgå røde rander og tårestriber.

Da pelsplejen kan være en stor og tidskrævende opgave, foretrækker mange at få deres Bichon Bolognese klippet hos en professionel hundefrisør. Herved opnås en lidt kortere, men mere praktisk pels, som er nemmere at holde ved lige i en travl hverdag. En Bichon Bolognese bør som minimum klippes hver 8. uge.