Hundeansvarsforsikring

I Danmark skal alle hundeejere have tegnet den lovpligtige hundeansvarsforsikring inden hvalpen fylder fire måneder. Det er man forpligtet til ifølge hundeloven. Hundeansvarsforsikringen dækker de skader og det erstatningsansvar som du kan blive pålagt, såfremt din hund forårsager skade på ting eller personer. Dette gælder også når man er udenfor hjemmet f.eks. når man er til hundetræning, hundeudstilling, dyrlægebesøg eller hos hundefrisøren. Er uheldet ude og man ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring, så risikerer man selv at skulle betale erstatning til de skadeslidte, foruden den ikke uvæsentlige bøde, som Politiet udsteder til ejeren.

Ved de fleste forsikringsselskaber kan du udvide din hundeansvarsforsikring til også at omfatte en sygeforsikring på din hund. Nogle forsikringsselskaber tilbyder endda også deres kunder at tegne en livsforsikring til deres bedste ven. Sygeforsikringen dækker de skader eller lidelser din hund kan risikere at pådrage sig igennem livet. Vilkårene er ret forskellige hos de enkelte selskaber, så det betaler sig at undersøge markedet grundigt, inden man tegner alle sine forsikringer et sted.

I øvrigt er det også lovpligtigt at din hund, når den er over fire måneder, bærer hundetegn med navn, adresse og telefonnummer. Hundetegn bør fæstnes i halsbåndet, så hunden altid har det på sig. En bortkommen hund uden hundetegn kan blive en særdeles bekostelig affære for ejeren – Også selvom hunden er både chippet og registreret i Dansk Hunderegister. Hos Ibens Hundehus graverer vi hundetegn på få minutter og der er mange fine varianter, motiver og størrelser at vælge imellem.