Pomeranian

Den lille “dværg spids” stammer oprindeligt fra Pommeren i Tyskland, heraf navnet “Pomeranian”. Racen er den mindste i familien af spidshunde (spitz) og må siges at være en sand miniature. Det eneste der ikke er blevet mindre er hundens opfattelse af sig selv. En selvsikker, frygtløs og vagtsom selskabshund. Selvom racen i dag betegnes som selskabshund, så har den stadig en lang række evner og behov som stammer fra dens forfædre. En Pomeranian kan begå sig rigtig godt med både træning, agility og sporarbejde.

Som en lille hvirvelvind, tager en Pomeranian imod enhver. Fyldt med energi og altid på dupperne når der sker noget omkring den. Den nyder at være tæt på sin ejer og familie, men har også brug for aktivitet som lange gåture og mental udfordring.

Ved en Pomeranian er der nærmest mere pels end der er hund – Det kræver sin ejer at holde sådan en pels vedlige og fri for filtknuder. Pelsen er at sammenligne med en Samojede eller en Chow Chow, dog i miniformat, naturligvis. Mange vælger at få sin Pomeranians pels klippet til en lidt kortere og mere praktisk udgave der er mere overkommelig at holde. Et interval på otte uger imellem hver klipning vil være passende for de fleste.