Shetland Sheepdog

Denne smukke race kendes også under populærnavnene “Sheltie” eller “Mini Collie”. Som navnet antyder så stammer racen fra Shetlandsøerne. Det menes at det primært er den Islandske fårehund der ligger bag tilblivelsen af racen. Senere krydset med forskellige små Spaniels og mindre Spidshunde.

Oprindeligt blev racen anvendt til at holde styr på fåreflokkene og til at drive dem væk når de kom for tæt på haver og marker. En Shetland Sheepdog er en adræt hund og udover betegnelsen som selskabshund så er den også yderst kompetent til sport og agility. Racen er intelligent og lærer nemt nye tricks, kommandoer og tegn.

Pelsen består af to pelslag. Den øvre pels består af lange lidt grove hår og underpelsen er kortere, meget fint og tæt. En Shetland Sheepdog bør børstes og friseres flere gange om ugen for at holde den lange uldne pels fri for filterknuder og snavs fra naturen. Du kan få hjælp til at håndtere og vedligeholde pelsen hos din professionelle hundefrisør. Vi kan studse faner og tynde ud i underulden, så den bliver nemmere at håndtere og vedligeholde, uden at det går ud over racens elegante fremtoning.