Shih Tzu

Denne populære hunderace stammer oprindeligt fra Tibet. Her blev den opdrættet til at gøre selskab ved det kejserlige hof i Kina og blev i mange år betragtet som hellige hunde. Herhjemme tilhører Shih Tzu’en gruppen af små selskabshunde. Deres livlige væsen, kærlige og sociale personlighed, gør denne hunderace til en af danskernes foretrukne kæledyr.

En Shih Tzu i fuld pels, kan være en ordentlig mundfuld for de fleste. Den kræver daglig pleje og gennembørstning. Pelsen bliver lang og glat, men har samtidig en kraftig underuld som skal børstes igennem regelmæssigt for at undgå filterknuder. Derfor vælger mange også at få deres Shih Tzu klippet til en mere “praktisk” pels. Man kan sagtens bevare Shih Tzu’ens uimodståelige udtryk, selvom man vælger at få den klippet. Vi rådgiver jer naturligvis gerne om hvilken klipning der passer bedst til jeres og hundens behov.

Pelsen på en Shih Tzu vokser ca. 2 cm. om måneden. Vælger man at få hunden klippet, så anbefaler vi, at man får klippet sin hund hos hundefrisøren ca. hver 6. uge. Kontakt os gerne for at høre nærmere.