West Highland White Terrier

Racen er navngivet efter dens oprindelsessted på de britiske øer. I daglig tale måske bedre kendt som “Westie”. Man mener at West Highland White Terrier, Cairn Terrier og Skotsk Terrier har samme forfædre, men at opdrættere under avlen har fraskilt sig forskellige farver, og derved er de tre individuelle racer blevet til. West Highland White terrier er fremavlet som jagthund og dens hvide farve gjorde den nem at se i terrænet, hvilket var en stor fordel for jægeren.

Det kan godt være at mange af Terrierne har ry for at være nogle små stolte og stædige hunde, men der er heller ingen tvivl om at en Westie også er den perfekte familiehund og den nyder til enhver tid at være familiens centrum.

En Westie har en ruhåret tæt hvid pels. Pelsen skal trimmes (plukkes) med jævne mellemrum. For at opretholde den ruhårede tekstur i pelsen, bør man ikke klippe racen med saks eller maskine. Det er hårdt arbejde trimme/plukke så tæt en pels, og griber man det forkert an, kan man komme til at beskadige pelsens kvalitet, tekstur og udseende.

En West Highland White Terrier bør trimmes/plukkes hver 2. til 3. måned.