Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrieren er måske den mest sofistikerede selskabshund i verden. Det er ikke svært af forstå hvorfor den lille hund med den overdådige pels, er en af de mest populære selskabshunde. Selvom der er tale om en terrier i miniature udgave, så er det dog stadig en terrier. Den er både livlig, trofast, snu og fuld af sjove påfund. Hvis man er af den opfattelse at en Yorkshire Terrier blot er en forkælet og forfinet lille skødehund, så tager man grueligt fejl.

Racen stammer, som navnet antyder, fra Yorkshire. Racen stammer formentlig tilbage fra avl imellem andre terriere og Malteseren. De små hunde blev oprindeligt brugt som små by-jægere til bekæmpelse af mus og rotter. Senere fik man øjnene op for at avle dem endnu mindre og forfine den særlige pels som Yorkshire Terrieren er i besiddelse af. Med tiden fik de adelige andre højtstående fruer øjnene op for hundens fine fremtoning og tog den til sig, som selskabshund.

En Yorkshire Terrier i fuld pels har lange silkeagtige hår der når ned til jorden. Vask, føntørring og frisering er et must for at holde sådan en pels ved lige. Selvom hunden er lille, bør man ikke undervurdere pelsplejen. Mange vælger at få klippet deres Yorkshire Terrier i en lidt mere praktisk “Terrier klip” som er noget kortere og efterfølgende ikke kræver megen pleje og vedligehold. Desuden er en Yorkshire Terrier uimodståelig hvad enten den er kortklippet eller langhåret.