Lhasa Apso

Lykkebringeren fra Tibet. Ældgamle historiske beretninger om “løvehunden fra Tibet” kan dateres tilbage til 800 år f.kr. Den lille fine og robuste Lhasa Apso er skabt til at kunne begå sig i det barske klima på højsletterne i Tibet. Oprindelig anvendt som vagthund i de Tibetanske klostre og som selskabshunde og lykkebringere iblandt overklassens spidser.

En Lhasa Apso trives bedst tæt på sin familie og i sine vante rammer. Selvom hunden er både kærlig, loyal og hengiven overfor sine nærmeste, så foretrækker den at anskue fremmede med en vis skepsis. Den lader sig sædvanligvis ikke uden videre forkæle af husets øvrige gæster eller fremmede.

Apso betyder “hårrig” og må siges at være meget rammende for racens overdådige pels. En Lhasa Apso i fuld pels har en lang og glat pels som når jorden. Det kræver sin ejer at holde sådan en pels og derfor vælger mange også en lidt kortere og lidt mere praktisk klipning hos deres lokale hundefrisør. En Lhasa Apso fælder stort set ikke, så med den rette klipning, kan pelsplejen let blive overkommelig for de fleste. Dog bør pelsen klippes minimum hver 8. uge for at holde den i en god og filterfri form.