Cavalier King Charles Spaniel

Den lille dværgspaniels udtryk, smelter de fleste hjerter. Racen stammer fra Storbritannien, hvor den helt tilbage i 1600 tallet, blev holdt som selskabshund hos de kongelige – Dens navn stammer fra Kong Charles II.

Cavalieren nedstammer fra de andre kendte spaniels, men er mere rolig og nogle vil måske endda kalde den mere magelig. Den knytter stærke bånd til sin familie og har det bedst når den er tæt på sine mennesker. Cavalieren har nedarvet en anelse jagtinstinkt fra sine lidt større forfædre, men ellers er det en venlig, glad og omgængelig familie- og selskabshund.

Pelsen er glat, blød og silkeagtig. Flere steder er den ret lang og let bølgende. Brystpartiet, ben/faner, hale og især ørerne kræver hyppig pelspleje. Den fine pels samler nemt fremmedlegemer til sig (græsfrø, mos o.lign.) og danner derved let små filterknuder. For at undgå sammenfiltninger, vælger mange at få klippet deres Cavalier King Charles Spaniel. Derved mindskes risikoen for filtknuder og byrden med daglige gennembørstninger lettes.

Vælger man at få klippet sin Cavalier King Charles Spaniel, anbefaler vi at man får hunden klippet cirka hver 8. uge.