Toypudel

Pudlen findes i fire størrelser, som hver især har sin egen racebeskrivelse. De findes i varianterne Toypudel, Dværgpudel, Mellempudel og Storpudel (også kend som Kongepudel). Racens oprindelse er ikke helt entydig, men menes at stamme fra Frankrig og være afkommere af vandspaniels. De enkelte racers forskellige størrelser er blevet til igennem selektiv avl igennem mange år.

Pudlen er kendt for at være enormt intelligent og derfor er det også en hund som er mester i at lære tricks og løse opgaver. Førhen så man også tit Pudler i Cirkus hvor de lavede alle mulige og umulige kunster. Pudlen har masser af kvaliteter, den er lærenem, hengiven, vagtsom og ikke mindst glad og livlig. Alt dette må nok også være årsagen til at Pudlen er på verdensplan, en af de allermest populære selskabshunde.

Pudelpelsen er helt særlig og er med til at give hunden sit karakteristiske udseende. Hårene har en fin bomuldsstruktur og er samtidig meget tæt og kruset, hvilket gør at den kan virke som en blød pude når man rører ved den. Pudlens pels kan på grund af dens tæthed og fylde, klippes i facon og alverdens frisurer – Nogle mere ekstravagante end andre. En Pudelhund, uanset størrelse, bør komme hundefrisør hver 6. til 8. uge alt efter hvilken længde man får sin Pudel klippet i.