Papillon

Navnet er fransk og betyder “sommerfugl”. Det er de store opretstående og langhårede ører der har givet Papillonen sit navn. Hundens omrids minder om en silhouette af en sommerfugl. Den lille franske dværgspaniel har tidligere resideret i de royale suiter som selskabshunde for de kongelige. Racen har dog også været anvendt til at holde vagt og til at give signal hvis fremmede skulle komme for tæt på.

Papillonen er en energisk og livlig lille hund. Den elsker lange gåture og følger utrætteligt med sin familie. Det virker måske ikke indlysende, men en Papillon er faktisk også udmærket til både lydighedstræning og agility. Racen har også bevaret sit jagtinstinkt og får den først færten af mus eller rotter så kan den være optaget af dette rigtig længe.

Den glatte og fine pels er fast og ligger tæt til kroppen. Pelsen bør gennembørstes et par gange om ugen for at modvirke dannelsen af små filterknuder. Hvis pelsen har tendens til at filtre, bør man af og til besøge en professionel hundefrisør for at få pelsen vasket, tørret og klippet.